joi, 21 februarie 2019

Pictura - Calalin Zaharia
 Carnavalul culorilor /2019 /ulei pe pânză /70x50 cm /Disponibil


"Ce este arta?
Arta este o latură a omenirii. Este reprezentarea a ceea ce fiecare om simte. Adună credință, gândirea, personalitatea, puterea, slabiciunea, bunăvoința, tot ce ține de acel om. Este dăruire. Arta este tot ceea ce ai în suflet și în minte, tot ceea ce poți transmite celor din jur într-o forma elaborată. Reprezintă omul de fapt, reprezinta persoana lui.
Arta nu înseamnă perfecțiune, înseamnă trăire. Nu este vorba doar despre un obiect de artă sau despre un talent înnăscut, ci despre ceea ce o persoană poate realiza cu toata ființa sa. Nu este ceva palpabil. Este o materie a divinului. Trebuie sa treci granitele simțirii ca să fie vorba despre artă. Trebuie să poți atinge oamenii cu ceea ce faci. Trebuie să te poți traduce prin artă. Trebuie să poți vorbi prin ea și trebuie să poti trăi prin ea.
Un artist este cel ce nu dorește perfecțiune de la el însuși. Este cel care nu își dorește doar faima. Un artist este cel ce se prezintă ca un om oarecare. Este cel ce se traduce prin ceea ce face și cel ce crede în puterea simplului. Artiștii trebuie să fie oameni modești și simpli. Așa se pot avânta chiar și pe un picior stâng și nu-și vor pierde echilibrul și nici nu li se vor dărâma stâlpii susținători."


Dor /2018 /Acrilic pe pânză/ 40x30 cm


Artist: Catalin Zaharia
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/CataZacky/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu